Kakao, čokoláda, maliny a mascarpone. . . Jedna z mých nejoblíbenějších kombinací. Valentýnský dezert, s kterým budete mít velký úspěch.
Těsto:
100 g bezlepkové mouky Labeta Univerzální směs
40 g kvalitního kakaa
100 g cukru krupice
70 g změklého másla
100 ml mléka
2 vejce
30 g vysokoprocentní tmavé čokolády
½ lžičky kypřícího prášku do pečiva Labeta
Špetka soli
Krém
1 kelímek 40% smetany ke šlehání
1 kelímek mascarpone
1 vanilkový cukr Labeta + dle chuti
100g čerstvých malin + na ozdobu
Postup:
Připravím plech na muffiny a vyložím papírovými košíčky (cca 8). Troubu zapnu na 180°C. Posekám čokoládu na menší kousky. V robotové míse ušlehám do hladka máslo s cukrem. Postupně zašlehám vejce. Přidám mouku, sůl, prášek do pečiva, mléko a na nižším stupni vše nechám promíchat. Nakonec přidám čokoládu, vmíchám. Těsto rozdělím do košíčků. Peču asi 15 -20 minut. Provedu test špejlí. Zapíchnu do středu košíčku, po vytažení by měla být suchá. Vyjmu z trouby a nechám zcela vychladnout. Zatím připravím krém. V misce vidličkou rozmačkám maliny a zasypu jedním vanilkovým cukrem. V jiné větší míse ušlehám šlehačku, vmíchám mascarpone. Důkladně rozmíchám, aby se oboje spojilo. Přidám maliny, promíchám a dle chuti přidám cukr. Velký kopec krém nanesu lžící na košíčky, uhladím a ozdobím malinami.