Lemon Curd Cheesecake  

Minulý týden mi z krému na mini Pavlovy zbylo téměř 2/3 skleničky Lemon Curd. Napadlo mě, přidat ho do cheesecaku. Myslím,že v tomto horkém a dusném počasí všichni potřebujeme vychlazený osvěžující dezert. Další bonus je i rychlá příprava!

Ingredience

Korpus:

200g rozdrcených bezlepkových sušenek

100g rozpuštěného másla

Máslo na vymazání formy.

Náplň:

250g mascarpone

380g gervais (2 kelímky)

180g zakysané smetany (1 kelímek)

2/3 nebo celá sklenice Lemon Curd ( Marks & Spencer 325g)

3 vejce

Šťáva z půlky citronu

Ozdobit můžete ušlehanou šlehačkou a ovocem.

Postup:

Zapnu troubu na 180°. Dortovou formu (asi 24cm) vyložím pečícím papírem, boky vymažu máslem. Rozpustím máslo (100g). Sušenky můžete nasypat do pevného sáčku a rozdrtit válečkem. Já dávám přednost mixéru. Několikrát krátkými impulzy sušenky promixuji. Dám do mísy, smíchám s rozpuštěným máslem. Hmotu namačkám na dno formy, můžete vytvořit i okraj. Do trouby vložím plech a na něj položím formu s korpusem. Asi 10 minut peču. Těsto bude křupavější. Mezitím v míse zamíchám mascarpone, zakysanou smetanu, gervais, Lemon Curd a citronovou šťávu dohladka. Po jednom zašlehám vejce. Troubu ztlumím na 160°C. Vyjmu formu a na korpus naleji a rovnoměrně rozetřu krém. Vložím zpět do trouby a peču asi 30 minut.  Troubu vypnu. Dvířka pootevřu a formu v ní ponechám hodinu až dvě. Dokud je v troubě zbytkové teplo. Může se vám zdát, že se těsto bude ještě třást jako želatina, že není dostatečně upečené. Nebojte, tím, že koláč zůstane v teple, hezky se zpevní. Teprve potom dám vychladit do lednice. Nejlépe přes noc. Před podáváním sejmu obvodový kruh formy. Koláč položím na ruku, rychle převrátím dnem vzhůru a sundám dno formy a pečící papír. Na koláč přiložím servírovací podnos a opět hbitě převrátím zpět. Koláč potřu ušlehanou šlehačkou a ozdobím čerstvým ovocem.

Komentáře

—