Citronová tvarohová bábovka s borůvkami

Bábovka, po které se okamžitě zapráší 😍🥮🫐 Je krásně vláčná a kombinace citronu a borůvek je naprosto geniální 🍋🫐 Navíc není ani příliš náročná, jak na přípravu, tak na ingredience 😍 Musíte vyzkoušet 😍

Ingredience:

🫐 250 g Samokypřící mouky Freee Doves Farm

🍋 250 g másla

🫐 200 g cukru krupice

🍋 250 g tvarohu

🫐 4 vejce

🍋 kůra a šťáva z jednoho většího bio citronu

🫐 dvě lžičky kvalitní vanilkové esence, já používat tu nejlepší od Cat&Cook (najdete v jejím e-shopu)

🍋dvě hrsti borůvek


Postup:

🍋 Předehřejte si troubu na 180 stupňů a připravte si formu na bábovku (vytřete tukem a vysypte moukou). 

🫐 Oddělte žloutky od bílků. 

🍋 Žloutky a cukr vyšlehejte do pěny.

🫐 Přidejte máslo a opět vyšlehejte do hladké pěny.

🍋 Přidejte tvaroh a zapracujte.

🫐 Přidejte postupně mouku.

🍋 Přidejte borůvky, které před přidáním obalte v troše mouky (neklidnou tak na dno těsta).

🫐 Vyšlejte bílky do tuhého sněhu a přidejte špachtlí do těsta, jemnými tahy vmíchejte.

🍋 Hotové těsto nalejte do připravené formy a zakryjte alobalem.

🫐 Pečte na cca 45 minut, nezapomeňte  provést test špejlí. Pokud špejle nebude suchá, dejte bábovku ještě  na pár minut dopéct bez alobalu.

Komentáře

—