Čokoládové srdce

Tuto formu mi přivezla dcera ze svatební cesty. Jak příhodné! Za pár dní máme Valentýna! Nemohla jsem tedy odolat, to je jasné. Čokoláda k Valentýnu patří. Srdce je proto uvnitř i nahoře plné čokolády.

Ingredience:

Těsto:

6 vajec

250g změklého másla

250g cukru moučka

250ml smetany ke šlehání

50ml mléka

300g bezlepkové mouky Doves Farm

200g rozpuštěné kvalitní vysokoprocentní čokolády

Poleva:

200g kvalitní bílé čokolády

100ml smetany ke šlehání

20g másla

Na ozdobu:

Hrst rozmixovaných, mrazem sušených malin nebo jahod

Čerstvé ovoce

Servírovat můžeme s kopečkem ušlehané smetany

Postup:

Troubu zapnu na 180°C. Formu vystříkám olejem a vysypu moukou. Přebytek mouky důkladně vyklepnu. Pokud máte formu Nordic Ware, stačí ji pouze vystříkat olejem. Vysypávat moukou ji už nemusíte. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustím tmavou čokoládu. Dám ji zatím vychladnout. V robotu vyšlehám cukr s máslem do pěny. Postupně přidávám žloutky, jeden po druhém. Každý nechám zapracovat do těsta. Z bílků ušlehám tuhý sníh. Do těsta naleji smetanu, mléko. Vsypu mouku, vše nechám důkladně robotem zašlehat. Můžete chvíli i na rychlejší obrátky, aby se ztratily případné hrudky. Do těsta naleji čokoládu a opět nechám zapracovat. Nakonec stěrkou ručně vmíchám ušlehaný sníh. Naleji do formy. Přikryji alobal, vložím do trouby. Peču asi 40 minut, alobal sejmu a nechám ještě asi 10 minut dopéct. Zkontroluji, zda je bábovka upečená a to tak, že do středu těsta zapíchnu špejli a pokud je po vytažení suchá, vyjmu ji, vyklopím, nechám vychladnout. Zatím připravím polevu. Smetanu ke šlehání přivedu v kastrolku téměř k varu, přidám nalámanou čokoládu, nechám ji rozpustit, vmíchám máslo, nechám rozpustit a dám vychladit. Lžící nabírám polevu a nalévám na srdíčko. Jak poleva trochu zatuhne, dám do sítka rozmixované sušené jahody nebo maliny a bábovku posypu, popráším a dozdobím ovocem, čokoládou, bonbony, makronky, prostě tím, co máte rádi.

Komentáře

—