Tenhle dezert na Velikonoce rozhodně chcete zkusit 🐣🤩 Osvěžující, sladké tak akorát ❤️💛
Ingredience:
💛4 vejce – žloutky a bílky zvlášť
💛120 g cukru krupice
💛120 g bezlepkové mouky Jizerka zlatá
💛4 lžíce horké vody
Krém:
💛250 g mascarpone
💛400 ml smetany ke šlehání – nejlépe 40%
💛1 vanilkový cukr
💛1 sklenice Lemon curd
Postup:
🐣Hranatou formu (24×35 cm) vystříkám olejem.
🐣Troubu zapnu na 180°.
🐣Žloutky a cukr šlehám v robotové míse, po chvíli přidám 4 lžíce horké vody.
🐣Nechám vyšlehat do světlé pěny.
🐣Zatím vyšlehám bílky se špetkou soli do hustého sněhu.
🐣Do žloutkové pěny vmíchám mouku a pak zlehka i sníh z bílků.
🐣Naleji do formy, rozetřu, uhladím a peču dozlatova.
🐣Zatím ušlehám šlehačku, přidám vanilkový cukr, mascarpone a zašlehám dohladka.
🐣Z vychladlého těsta vypíchám větším kolečkem ( 7,5 cm) dortíčky, na ty nanesu krém, uprostřed vytvořím dolík, do kterého pomocí lžičky dám lemon curd🍋