Jablka v těstíčku

Letošní úroda jablek byla opravdu veliká. A díky teplému létu jsou neuvěřitelně sladká. Zpracovám je na všechny způsoby. Tady je jedna z možností.

Ingredience:

1 kg sladších jablek

Asi 100g cukru krupice na posypání

Asi 100ml tuzemáku

300g bezlepkové mouky bílá Doves Farm (plain white flour)

2 lžíce kukuřičného škrobu Maizena

50g cukru krupice

Špetka soli

2 vejce

4 bílky – sníh

250 ml mléka nebo bezlepkového piva

1 lžíce slunečnicového oleje

Olej na smažení

Asi 100g cukru moučka s vanilkovým cukrem na obalování

Postup:

Jablka oloupu, zbavím jadřinců a nakrájím asi na 1 cm silné plátky. Pokapu nebo potřu rumem a posypu cukrem krupice. Nechám bokem a připravím těstíčko. Ve velké míse promíchám mouku, maizenu, sůl, vejce, mléko nebo pivo a olej v těstíčko. Ušlehám z bílků sníh a vmíchám do těsta. Rozehřeji pánev s olejem. Každý plátek jablka namočím do těsta, vložím do rozehřátého oleje a z obou stran usmažím do zlatova. Pokládám na savý papír a potom obalím v cukru.

Komentáře

—