Jahodový dortík

Recept byl momentální nápad, jak z klasiky udělat něco neobvyklého. Ovoce můžete použít jakékoliv.

Ingredience:

Korpus:

4 vejce

4 lžíce horké vody

120 g cukru krupice

120 g bezlepkové mouky Jizerka zlatá

Náplň:

2 lžíce jahodové marmelády

2 kelímky smetany ke šlehání

200 – 300 g jahod

Piškotové drobky

Postup:

Dno dortové formy (20 cm) vyložím pečicím papírem. Boky vymažu máslem. Zapnu troubu na 180 °C. Vejce rozklepnu. Z bílků ušlehám sníh. V robotu žloutky ušlehám s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Přidám prosátou mouku. Potom zlehka zamíchám sníh z bílků. Vložím do trouby a peču. Vyjmu, jakmile je povrch zlatavý nebo zapíchnu do středu korpusu špejli, a pokud je suchá, je upečeno. Nechám vychladnout, oddělím od dortové formy, piškot obrátím a opatrně sejmu pečicí papír. V korpusu vydlabu vnitřek. Nechám asi 2 cm od okraje a dno těsta. To potřu jahodovou marmeládou. Jahody omyji, nakrájím na malé kousky. Šlehačku ušlehám, přidám jahody a vydlabané rozdrobené kousky těsta. Vše promíchám a rozetřu a navrším do otvoru. Nechám vychladit.

Komentáře

—