Recept byl momentální nápad, jak z klasiky udělat něco neobvyklého. Ovoce můžete použít jakékoliv.
Ingredience:
Korpus:
4 vejce
4 lžíce horké vody
120 g cukru krupice
120 g bezlepkové mouky Jizerka zlatá
Náplň:
2 lžíce jahodové marmelády
2 kelímky smetany ke šlehání
200 – 300 g jahod
Piškotové drobky
Postup:
Dno dortové formy (20 cm) vyložím pečicím papírem. Boky vymažu máslem. Zapnu troubu na 180 °C. Vejce rozklepnu. Z bílků ušlehám sníh. V robotu žloutky ušlehám s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Přidám prosátou mouku. Potom zlehka zamíchám sníh z bílků. Vložím do trouby a peču. Vyjmu, jakmile je povrch zlatavý nebo zapíchnu do středu korpusu špejli, a pokud je suchá, je upečeno. Nechám vychladnout, oddělím od dortové formy, piškot obrátím a opatrně sejmu pečicí papír. V korpusu vydlabu vnitřek. Nechám asi 2 cm od okraje a dno těsta. To potřu jahodovou marmeládou. Jahody omyji, nakrájím na malé kousky. Šlehačku ušlehám, přidám jahody a vydlabané rozdrobené kousky těsta. Vše promíchám a rozetřu a navrším do otvoru. Nechám vychladit.