Hledáte recetpt na rychlý podzimní koláč? Zkuste tento s mandlemi a hruškami. Lahodná kombinace, která vás bude bavit. Můj tip je nechat koláč naležet do druhého dne. Je snad ještě lepší.
Ingredience:
200 g mletých neloupaných mandlí
60 g třtinového cukru + na posypání a na formu
60 g bezlepkové samokypřící mouky Doves Farm
3 vejce
100 g rozpuštěného másla + na formu
2 hrušky
Šťáva z jednoho citronu
Postup:
Formu (30 × 12 cm) vymažu máslem a vysypu třtinovým cukrem. Hrušky oloupu, nakrájím na kostky, pokapu citronovou šťávou a promíchám. Troubu zapnu na 180 °C. Rozpustím máslo a dám bokem. Postrouhám mandle. Dám do robotové mísy, přidám mouku a cukr. Vejce prošlehám a promíchám s máslem. Naleji do robotové mísy, nechám promíchat. Naleji do formy, rozetřu, naskládám hrušky, posypu trochou třtinového cukru. Vložím do trouby a peču dozlatova.