Valentýnské kostky s dvojí čkoládou si zamilujete.
Ingredience:
50 g bezlepkové mouky Labeta Univerzální směs
100 g změklého másla
120 g tmavé vysokoprocentní čokolády
120 g mléčné čokolády
2 vejce
120 g třtinového cukru
Špetka soli
Lžičky vanilkového extraktu
Postup:
Formu (20×20) vyložím pečícím papírem, i okraje a ž do výšky formy. Troubu zapnu na 170°C. Ve vodní lázni rozpustím máslo a nalámanou tmavou čokoládu. Rozpuštěnou nechám stranou, aby zchladla. Mléčnou čokoládu posekám na menší kousky a dám stranou. V robotové míse nechám ušlehat vejce s cukrem do pěny. Přidám sůl, vanilkový extrakt, vychladlou rozpuštěnou tmavou čokoládu s máslem a na nižším stupni vmíchám. Přidám mouku, posekanou čokoládu a důkladně promíchám. Těsto naleji do formy, uhladím. Peču asi 20 minut. Zkontroluji špejlí. Zapíchnu do středu a po vytažení by měla být lehce mazlavá. Nechám vychladnout a krájím na kostky. Podávat můžete i se kopcem šlehačky.
