Jelikož mám teď v létě od dětí poptávku na zmrzlinu, tak stále vyrábím a vyrábím nějaké druhy. Mám tedy i velký přebytek bílků.
Jak je využít lépe, než upéct Pavlovu!
Ingredience:
5 bílků (pokojové teploty)
270g jemného krupicového cukru
2 vrchovatější lžíce kukuřičného škrobu (Gustin) prosátého
2 lžičky bílého vinného octa
Můžete udělat i kakaové Pavlovy, potřebujete tedy asi lžíci kakaa
Dokončení:
1 kelímek šlehačky
Lemon Curd dle chuti (kupuji v Marks & Spencer)
Můžete použít i ovoce jaké máte rádi
Postup:
Dva plechy vyložím pečícím papírem. Troubu pustím na 90°C.
Bílky šlehám v robotové míse na středních otáčkách do husté nadýchané pěny. Pak postupně přisypávám cukr a zašlehávám. Sníh by měl být lesklý, pevný. Přidám škrob, ocet a promíchám. Lžící nabírám hmotu. Druhou lžící sníh ze lžíce stáhnu na plech a vytvořím bochánky, které mírně rozetřu. Můžete do hmoty zamíchat trochu kakaa a máte kakavou Pavlovu. Mám asi dva plechy. Pokud máte horkovzdušnou troubu, vložte oba plechy zároveň. Jinak musíte vkládat postupně. Pečete asi 45 – 50 minut.
Vychladlé ozdobím ušlehanou šlehačkou , do které zamíchám dle chuti Lemon Curd nebo nakrájené ovoce. Zkusila jsem dát na šlehačku s Lemon Curd marmeládu z citronů. Kontrast sladké Pavlovy, jemného krému a hořké marmelády byl ohromný.
Dobrou chuť!