Mini Pavlovy

Jelikož mám teď v létě od dětí  poptávku na zmrzlinu, tak stále vyrábím a vyrábím nějaké druhy. Mám tedy i  velký přebytek bílků.

Jak je využít lépe, než upéct Pavlovu!

Ingredience:

5 bílků (pokojové teploty)

270g jemného krupicového cukru

2 vrchovatější lžíce kukuřičného škrobu (Gustin) prosátého

2 lžičky bílého vinného octa

Můžete udělat i kakaové Pavlovy, potřebujete tedy asi lžíci kakaa

Dokončení:

1 kelímek šlehačky

Lemon Curd dle chuti (kupuji v Marks & Spencer)

Můžete použít i ovoce jaké máte rádi

Postup:

Dva plechy vyložím pečícím papírem. Troubu pustím na 90°C.

Bílky šlehám v robotové míse na středních otáčkách do husté nadýchané pěny. Pak postupně přisypávám cukr a zašlehávám. Sníh by měl být lesklý, pevný. Přidám škrob, ocet a promíchám. Lžící nabírám hmotu. Druhou lžící sníh ze lžíce stáhnu na plech a vytvořím bochánky, které mírně rozetřu. Můžete do hmoty zamíchat trochu kakaa a máte kakavou Pavlovu. Mám asi dva plechy. Pokud máte horkovzdušnou troubu, vložte oba plechy zároveň. Jinak musíte vkládat postupně. Pečete asi 45 – 50 minut.

Vychladlé ozdobím ušlehanou šlehačkou , do které zamíchám dle chuti Lemon Curd nebo nakrájené ovoce.  Zkusila jsem dát na šlehačku s Lemon Curd marmeládu z citronů. Kontrast sladké Pavlovy, jemného krému a hořké marmelády byl ohromný.

Dobrou chuť!

 

Komentáře

—