Omáčka s karamelizovanými jablky k jogurtovým knedlíkům

Vyzkoušela jsem bezlepkové jogurtové knedlíčky značky Labeta a k tomu vymyslela tuto omáčku s karamelizovanými jablky.

Ingredience:

6 větších jablek

150 g cukru krupice

100 g másla

2 vanilkové cukry Labeta

Skořice

Šťáva z jednoho menšího citronu

Bezlepkové jogurtové knedlíky Labeta

Postup:

Oloupu jablka, zbavím jadřinců a nakrájím na malé kostky. Na pánev dám máslo, cukr krupici a vanilkové cukry. Nechám rozpustit, promíchám. Přidám jablka a na nižším stupni dusím. Jablka pustí šťávu a cukr začne karamelizovat. Nechám směs prohřívat, dokut nemá barvu karamelu. Přidám skořici dle chuti a citronovou šťávu.

Bezlepkové jogurtové knedlíky připravím dle návodu a podávám s omáčkou.

Komentáře

—