Vyzkoušela jsem bezlepkové jogurtové knedlíčky značky Labeta a k tomu vymyslela tuto omáčku s karamelizovanými jablky.
Ingredience:
6 větších jablek
150 g cukru krupice
100 g másla
2 vanilkové cukry Labeta
Skořice
Šťáva z jednoho menšího citronu
Bezlepkové jogurtové knedlíky Labeta
Postup:
Oloupu jablka, zbavím jadřinců a nakrájím na malé kostky. Na pánev dám máslo, cukr krupici a vanilkové cukry. Nechám rozpustit, promíchám. Přidám jablka a na nižším stupni dusím. Jablka pustí šťávu a cukr začne karamelizovat. Nechám směs prohřívat, dokut nemá barvu karamelu. Přidám skořici dle chuti a citronovou šťávu.
Bezlepkové jogurtové knedlíky připravím dle návodu a podávám s omáčkou.
