Pastéis de nata s velikonočním zdobením

Portugalské koláčky se žloutkovo-smetanovou náplní si mě naprosto získaly 🤩🌸 Taková dobrota a na přípravu docela jednoduchý dezert. 

Ingredience:

🐣 Bezlepkové listové těsto (kupované nebo domácí – recept najdete na mých stránkách) 

🐣 300 ml smetany ke šlehání

🐣 4 žloutky

🐣 90 g třtinového cukru

🐣 2 lžičky kukuřičného škrobu

🐣 jedna vrchovatá lžíce vanilkové pasty od Cat&Cook 

🐣 kůra z bio citronu

🐣 Pytlík čokoládových vajíček v cukrové krustě od Mark&Spencer


Postup:

🐣 Formu na muffiny si vymažte máslem.

🐣 Listové těsto si válejte do plátu a rozřízněte na 10 -12 stejných čtverců, které pak zatlačte do formy na muffiny.

🐣 Ve 100 ml smetany rozmíchejte 2 lžičky kukuřičného škrobu a 50 g cukru.

🐣 V kastrolku pak za stálého míchání přiveďte k varu zbytek smetany a cukru, žloutky, vanilkovou pastu a citronovou kůru. 

🐣 Jakmile žloutkový krém přivedete k varu, zašlehejte připravenou směs s kukuřičným škrobem.

🐣Plotnu stáhněte na mírný plamen a za stálého míchání nechte krém zhoustnout. 

🐣 Krém nechte vychladnout a pak jim naplňte připravené muffinové formy s listovým těstem.

🐣 Pečte cca 15 minut do předehřáté truby na 200 stupňů.

🐣 Potom zvyšte na 220 stupňů a přepněte na program gril, kde nechte dalších 8 minut koláčky dopéct (chceme docílit připálených puchýřků na povrchu koláčky).

🐣 Hotový moučník můžete ještě posypat skořicí nebo nazdobit třeba čokoládovými vajíčky z Mark&Spencer

Komentáře

—