Pavlova jako věnec

Zkuste Pavlovu upéct netradičně jako věnec. Bude se krásně vyjímat na svátečním stole. Ozdobte šlehačkou a ovocem, které máte rádi. Já jsem zvolila maracujovou omáčku, kterou jsem objevila v Tesco (řada Finest) . Uchvátila mě její barva a chuťový kontrast sladké Pavlovy s nakyslou maracujou, no a do toho ta šlehačka…..

Ingredience:

4 bílky

220g cukru krupice

2 lžíce kukuřičného škrobu Gustin

2 lžičky bílého vinného octa

Dokončení:

1 – 2 kelímky smetany ke šlehání

Ovoce dle osobního výběru nebo maracujová omáčka

Postup:

Bílky stabilizujte, aby měly pokojovou teplotu. Troubu zapnu na 90°C. Na pečící papír si předkreslím kruh(cca 23 – 25cm) a do něj vkreslím ještě menší kruh(cca 13cm). Papír vložím na plech. Bílky dám do čisté robotové mísy. Nesmí být mastná. Při středních otáčkách ušlehám do tuhého sněhu. Pak postupně, po částech zašlehám všechen cukr. Každou část důkladně zašlehám, aby se cukr rozpustil. Po zašlehání cukru by měl být sníh lesklý. Můžete zkusit promnout mezi prsty, krystalky cukru byste neměli cítit. Přidám škrob, ocet a pomocí stěrky lehce zamíchám. Rozprostřu do předkresleného kruhu a v troubě suším asi 2 – 3 hodiny. Záleží na troubě. Těsto by nemělo být lepkavé. Troubu vypnu, dvířka pootevřu a věnec v ní nechám zcela vychladnout. Opatrně sejmu papír a položím na tác. Ušlehám šlehačku, navrším na věnec a dozdobím omáčkou nebo ovocem. Pavlovu si můžete upéct předem a dokončit až v den, kdy budete potřebovat.

Komentáře

—