Piškotový dortík s mascarpone a ovocem

Dnes ráno jsem si poněkud přispala? měla jsem v plánu připravit časově náročnější moučník, takže jsem hledala řešení, jak rychle zvládnout nedělní dobrotu. Piškot s mascarpone a ovocem nikdy nezklame! Neměla jsem dostatek čerstvého ovoce, použila jsem tedy super kvalitní malinový džem plný malin. Pokud jste v situaci jako já, můžete použít i ovocný pečený čaj, je to skvělá alternativa. Poradila mi to kamarádka, která pečený čaj vyrábí a dává ho na palačinky.

Ingredience:

Piškot:

3 celá vejce

90g cukru krupice

90g bezlepkové mouky samokypřící Doves Farm

Krém:

1 kelímek mascarpone

1 kelímek zakysané smetany

Cukr moučka a citronová šťáva dle chuti

Ovoce, džem, nebo ovocný pečený čaj na ozdobu

Postup:

Pustím troubu na 190°. Dortovou formu vyložím vystřiženým pečícím papírem. V robotu šlehám celá vejce s cukrem do bělavé pěny. Lehce vmíchám mouku. Těsto naleji do formy a rozetřu rovnoměrně ke stranám. Vložím do trouby a peču asi 10 – 15 minut, dle velikosti formy. Piškot je lehce růžový. Můžete si udělat test špejlí. Po zapíchnutí do středu těsta je špejle po vytažení suchá.

Upečený piškot vyjmu z trouby , nechám zchladnout. Zatím v misce rozmíchám mascarpone a zakysanou smetanu, přidám dle chuti trochu cukru, citronové  šťávy. Piškot nožem uvolním od okraje  formy.

Sloupnu pečící papír. Plát položím na tác, potřu krémem, ozdobím ovocem nebo jinou ovocnou variantou. Nechám alespoň chvíli vychladit v lednici.  Samozřejmě si k tomu můžete dopřát  velký kopeček šlehačky!

Komentáře

—