Pistáciové Eclairky

Mám tu recept pro milovníky krémů a pistácií. U nás se po nich můžou všichni jen utlouct. Pozor, jedna dávka vám zmizí příliš rychle.

Těsto:
💚125 ml vody
💚125 ml mléka
💚100 g másla
💚140g bezlepkové mouky Jizerka zlatá
💚4 vejce
💚Špetka soli
Krém:
💚300 – 400 g mascarpone
💚200 – 300g pistáciového másla
Dokončení :
💚200 – 300 g bílé čokolády
💚3-4,5 v matcha čaje
💚 50 g posekaných nesolených pistácií
Postup:
💚Plech vyložím pečícím papírem, na který si narýsuji pomocné čáry 10 cm od sebe. A mezi každou asi 2 cm mezeru.
💚Do hrnce dám vařit vodu s mléko se špetkou soli.
💚Vložím máslo a jak se rozpustí, nasypu mouku a stále míchám.
💚Vytvoří se hrouda, kterou neustále vařečkou odlepuji ode dna hrnce asi 3 minuty. Dokud se hezky odlepuje ode dna.
💚Potom těsto přendám do robotové mísy a za mírných otáček nechám vychladnout. 💚Troubu zapnu na 170 stupňů. 💚Do vychladlého těsta postupně zašlehám jedno vejce po druhém dohladka.
💚Těsto dám do sáčku s hladkou zdobící špičkou s větším otvorem.
💚Na plech tvořím eclairky.
💚Vložím do trouby a peču do zlatova.
❗️Zásadní je NEOTVÍRAT troubu během pečení❗️
💚Upečené nechám zcela vychladnout.
💚Mascarpone a pistáciové máslo našlehám a dám do sáčku s ostrou zdobící špičkou. 💚Do boku eclairky zapíchnu špičku a dutinu uvnitř naplním krémem.
💚Rozpustím čokoládu, do které rozmíchám matcha čaj.
💚Množství čaje dejte, podle toho, jak sytou barvu chcete. 💚Posypu sekanými pistáciemi.

Komentáře

—