Pistácioví šneci s polevou Matcha

Velikonoční edice bezlepkových kynutých šneků 🐌💚 Perfektní na Zelený čtvrtek. Unitř pistáciový krém z těch nejjemnějších pistácií 🥰💚 Šenci jsou pak polití bílou čokoládou smíchanou s trochou Macha. Luxusní 🤩 u nás se vždy sní ještě teplí. Kdo si dá? 🫶🏻

Ingredience: 

💚 15 g droždí

💚 50 g cukru krystal

💚 280 ml vlažného mléka

💚 300 g Bakery mix Liana

💚 1 vejce

💚 50 ml oleje nebo rozpuštěného, zchladlého másla 


Náplň: 

💚 200 g másla 

💚 80 g pistáciového krému 

💚 120 g cukru krystal 

Poleva: 

💚 400 g bílé čokolády

💚 2 lžičky Matcha

Postup: 

💚 Připravte si kvásek. Ze 100 ml teplého mléka, cukru a droždí. Nechte 10 minut vzejít.

💚 Kvásek smíchejte s moukou, vejcem a zbytkem mléka. V robotu použijte nástavec hák a hněťte těsto. 

💚  Postupně přidávejte máslo nebo olej, aby se propojil s těstem.

💚 Vypracované těsto přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte kynout cca 30 minut. 

💚 Z těsta vyválejte obdélník. 

💚 Rozpusťte si máslo na náplň, nechte zchladnout a smíchejte s cukrem a pistáciovým krémem.

💚 Náplní potřete rozválené těsto a srolujte do rolády. 

💚 Ostrým nožem rozkrojte na jednotlivé rolky a pokládejte do máslem vymazaného pekáče. 

💚 Nechte kynout přikryté na teplém místě cca hodinu. 

💚 Pečte v troubě dozlatova cca 20- 30 minut. 

💚 Hotové šneky polejte rozpuštěnou bílou čokoládou pořádně rozmíchanou Matchou.

Komentáře

—