Pomerančová bábovka z Chile

Recept, který dostala moje dcera od své švagrové, která má 3 děti a vždy dokáže vykouzlit divy, jako tuhle dokonalou pomerančovou bábovku. Peče ji s dětmi, takže na přípravu není nijak náročná. Původní recept jsem trochu upravila na bezlepkovou verzi a ještě jsem bábovku polila čokoládou a posypala rozdrcenými čokoládovými vajíčky Mark&Spencer 🥚🐣 ❤️🍊🍫

Ingredience:

🍊5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)

🍊180 g cukru krupice

🍊200 ml slunečnicového oleje

🍊220 ml mléka

🍊1 krvavý pomeranč – chemicky neošetřený

🍊300 g bezlepkové samokypřící mouky Freee Doves Farm

Na ozdobu:

🍊50 – 100 g tmavé čokolády nebo polevy

🍊čokoládová vajíčka v kropenaté nebo barevné cukrové krustě Mark&Spencer 

Postup:

🍫Nejdříve připravím formu, kterou vystříkám olejem, pokud nemáte nepřilnavý povrch, tak vysypte i mouku a přebytek vyklepněte. 

🍫Troubu zapnu na 180 – 190°.

🍫Pomeranč omyji, rozkrájím na kousky a v mixéru rozmixuji dohladka. Nechám zatím bokem. 

🍫V robotové míse šlehám žloutky s cukrem do světlé pěny. 

🍫V jiné míse zatím ušlehám bílky se špetkou soli do pevného sněhu. 

🍫Do žloutkové pěny pomalu nalévám olej, zašlehám. 

🍫Přidám rozmixovaný pomeranč, zamíchám. 

🍫Potom přidám mléko a také vmíchám. 🍫Přidám mouku, zašlehám vše dohladka. 

🍫Nakonec lehce vmíchám sníh a vše naleji do formy. 

🍫Uhladím a vložím do trouby.

🍫Peču cca 45 minut. Během pečení kontroluji. Pokud je povrch bábovky zlatavý a těsto se ale třese, překryji těsto alobalem a dopeču. Zkusím test špejlí. Tu zapíchnu do středu, měla by být po vytažení suchá. 

🍫Vyklopím, nechám vychladnout.

 🍫Ozdobím rozpuštěnou čokoládou nebo polevou a nasekanými čokoládovými barevnými vajíčky.

Komentáře

—