Sněhové pusinky

Nejdříve jsem pusinky vyráběla tak, že jsem do ušlehaného sněhu z bílků zašlehávala cukr. To bylo vše.  Nebyly chuťově špatné. Ale nebylo to dokonalé. Zkoušela jsem tedy různé varianty. Myslím, že jsou nejlepší, když šlehám bílky s cukrem v páře. Tak jako na náplň do trubiček. Tyto pusinky jsou u nás okamžitě snědené. Jsou jemnější, rozplynou se v ústech. Můžete je obarvit a použít na ozdobu dortů, zmrzlinových pohárů, ovocných dezertů. Nebo si uvařit horkou čokoládu, na ni dát kopec šlehačky a na ni posadit roztomilou pusinku, nebo dvě, nebo…..

Ingredience:

290g cukru krupice

5 bílků

Pokud chcete, můžete dát trochu kakaa nebo gelové barvivo.

Postup:

Velký plech vyložím pečícím papírem. Troubu zapnu na 90°C. Ve vodní lázni šlehám elektrickým ručním šlehačem bílky s cukrem. Šlehání ukončete, až budou bílky lesklé a tuhé. Můžete do hmoty zamíchat trochu kakaa nebo gelového barviva. Hmotu si rozdělit a udělat více druhů. Hmotu pomocí stěrky přendám do zdobícího sáčku (velikost a tvar špičky si zvolte sami). Na plech nastříkám pusinky a plech vložím do trouby. Suším asi 1 ½ hodiny, nebo tak dlouho, dokud nebudou pusinky lepit a budou pevné. Nechám vychladnout, naskládám do skleněné dózy, nebo na podnos a přiklopím skleněným poklopem. Aby je každý viděl a lákaly k ochutnání.

Komentáře

—