Pavlova jako věnec

Zkuste Pavlovu upéct netradičně jako věnec. Bude se krásně vyjímat na svátečním stole. Ozdobte šlehačkou a ovocem, které máte rádi. Já jsem zvolila maracujovou omáčku, kterou jsem objevila v Tesco (řada Finest) . Uchvátila mě její barva a chuťový kontrast sladké Pavlovy s nakyslou maracujou, no a do toho ta šlehačka…..

Pokračovat
—

Zajíc s marcipánem a čokoládou

Tuto krásnou formu jsem si koupila vloni a upekla zajíce mrkvového a spojila obě části citronovým krémem. Protože už  máme mrkvové zajíčky v receptech, vymyslela jsem tuto variantu. I když je forma 3D, zajíce  jsem nechala na dvě části a nespojovala. A pokud žádnou formu na zajíce nemáte, upečte z tohoto těsta beránka!

Pokračovat
—

Velikonoční čokoládový dort

O Velikonocích u nás tento dort nesmí chybět. Pokaždé mě stejně překvapí, jak moc je dobrý. Jakmile dort zchladne, tak se propadne. Na povrchu je vytvořená krusta, která se láme a právě toto mě na dortu baví. Přímo se nabízí vytvořit z něj hnízdo plné barevných vajíček. Je na velikonoční mlsání přímo stvořený.

Pokračovat
—

Mrkvoví zajíčci

Nechtěla jsem vám dávat recept na mrkvové těsto, které mám v kuchařce. Můžete tedy porovnat a vyzkoušet to, které se vám bude více zamlouvat. Sama totiž nevím, které je lepší. Nechala jsem se inspirovat moji oblíbenou kuchařkou Nigellou. Po vyzkoušení, jsem recepturu trochu změnila. Také jsem mrkev postrouhala na hrubším struhadle. Ale je to na vás, i s jemně postrouhanou mrkví budou zajíčci báječní!

Pokračovat
—