U nás doma je to nejoblíbenější vánoční cukroví. Rohlíčky mají tendenci se více roztéct, proto dělejte menší tvary. Určitě použijte kvalitní české máslo.
Perníčky
Je tady opět Mikuláš a přináší vůni perníčků. Nikdy jsem perníčky nepekla, až mě k tomu přemluvila nejstarší dcera. Recept je od tety .Těsto vypadá zpočátku řidší, ale pracuje se s ním dobře. Odeberte vždy jen kousek. Těsto vždy „vymáchejte“ v mouce a potom rozvalujte. Zlehka, na váleček netlačte. Tento recept je skvělý i díky tomu, že perníčky jsou během pár dnů měkké. A pokud vložíte do dózy k perníčkům kousek jablka, měkké jsou druhý den.
Borůvkové kynuté knedlíky
Dělala jsem si kontrolu zásob v mrazáku. Poslední krabička borůvek! Přenesla jsem se do léta a dopadlo to tak, že jsem uvařila knedlíky….
Jablečno – ořechový koláč
Inspiroval mě Jamie. Něco málo jsem pozměnila. Nemohla jsem odolat té skvělé kombinaci jablek, ořechů, kůry pomeranče, citronu, javorového sirupu. Ta vůně je famózní. Možná se vám bude zdát komplikovanější, ale není to tak. Zkrátka stojí za to. Je vynikající.
Čokoládovo – kokosová buchtička zasněžená kokosem
Napadlo mě to nějak náhodou. Inspiricací mi byl čas, který nám tak rychle ubíhá a uvědomila si, že za chvíli tady bude Martin a měl by přijet na bílém koni. Tak jsem si to sněžení přenesla alespoň na této buchtičce. Mám novou formu od Nordic Ware, tak jsem ji chtěla vyzkoušet. Použít můžete i srnčí hřbet nebo hranatý chlebíček.