Zelný salát

Využijete ho jako přílohu, samostatně na svačinu nebo do sendvičů, do burgerů, hot dogu, na obložené chleby, k trhanému masu. Je skvělý i druhý den. Uchovejte v lednici, přes mísu dejte potravinovou fólii.

Pokračovat
—

Meruňková +marmeláda s levandulí

Moje maminka uměla zavařit a zpracovat kde co. Celé léto jsme čistili ovoce a zeleninu, umývali sklenice a následně plnili vším možným. Musím přiznat, že jsem to moje oblíbená činnost rozhodně nebyla. Ale jak jsem měla svoji rodinu, velikou zahradu, pěstovala jsem kila zeleniny a ovoce. A jsem stejná, jako maminka. Tady je jedna z našich nejoblíbenějších marmelád. Práci jsem si přece jen ulehčila, protože marmeládu dávám vařit do trouby, takže nemusíte marmeládu ani míchat a je vlastně bez práce. Nepoužívám želírovací cukr ani nepřidávám pektin, ten je přirozeně obsažen v ovoci. Dříve maminka ani babička nic takového neměly, a tak to dělám stejně.

Pokračovat
—

Dort s jahodovo-jogurtovou pěnou

Osvěžující dort, který si jistě oblíbíte. Zdá se být složitější, ale je raz dva hotový. Dělejte den předem, aby měl čas zatuhnout. Použila jsem dortovou formu cca 24cm.

Pokračovat
—

Mazanec

Přiznám se, že jsem mazanec nikdy nepekla. Ani bezlepkový. Dostala jsem od vás mnoho dotazů, jak na něj. A tak jsem se do něj pustila. Upekla jsem jich více a tento je podle mě nejlepší.

Pokračovat
—

Trifle s banány a karamelem

Je vysvědčení a tak jsem přemýšlela, čím udělat dětem radost. Kdo by neměl rád karamel! Kombinace s banány je moc dobrá. Protože je trifle určen pro děti, místo alkoholu jsem použila rozvar z meruňkové marmelády. Pokud budete dělat pro dospěláky, piškoty zalijte marsalou nebo jiným sladkým vínem.

Pokračovat
—