Milovníci čokolády budou nadšeni. Hutný koláč, kterého vám bude stačit jen kousek. Jeho intenzivní chuť plná čokolády je parádní. Na první pohled vypadá, že je komplikovaný, ale není tomu tak. Zvládne ho vážně každý, žádná složitost, ale výsledek je interesantní. Doporučuji podávat ho s vanilkovou zmrzlinou nebo ušlehanou kvalitní šlehačkou.
Listové těsto
Závin z listového těsta vždy provoní celou kuchyni a je tedy opravdu okamžitě snědený. Musím ovšem přiznat, což asi všichni tušíte, jeho příprava je náročnější na čas. Občas koupím i hotové, ale na trhu je více značek, druhů, musíte pátrat a zkoušet, protože ne každé je dobré. Proto, když mám čas, udělám si jej i do zásoby a dám zamrazit.
Vídeňské knedlíky
Na Štěpána máme dlouholetou obědovou tradici, přijede můj tatínek a vařím svíčkovou. Přiznávám, že pobramborovém salátu s obalovaným lososem na Štědrý den, kachně a chlupatých knedlících na Boží hod je to trochu kalorická bomba, ale jednou za rok si to zkrátka pořádně užijeme :). Ke svíčkové nesmí chybět vídeňský knedlík. Je opravdu nepopsatelně lahodný.
Dvanáct hodin pečené maso
Tento recept vznikl úplnou náhodou. Organizovala jsem jeden z našich vánočních večírků a chtěla jsem připravit lahodné maso, které nebude příliš náročné na přípravu a bude skvělé jak teplé, tak i studené. Voialá ! Perfektní jak na předvánoční party tak i během svátků nebo na silvestrovský večírek.
Zelný salát
Využijete ho jako přílohu, samostatně na svačinu nebo do sendvičů, do burgerů, hot dogu, na obložené chleby, k trhanému masu. Je skvělý i druhý den. Uchovejte v lednici, přes mísu dejte potravinovou fólii.