Švestkový koláč s tvarohem

Skvělý podzimní dezert, ke kterému se budete rádi vracet.

Ingredience:

3 celá vejce

100 g cukru krupice

100 g změklého másla

100ml mléka

300 g bezlepkové samokypřící mouky Doves Farm

Náplň:

2 kostky tvarohu

2 žloutky

1 vanilkový cukr

Cukr krupice dle chuti

Dle potřeby trochu mléka

Asi 500g vypeckovaných švestek

Postup:

Středně velký plech vyložte pečícím papírem. Troubu zapněte na 160°C. Vypeckujte švestky. Připravte tvarohovou náplň – všechny ingredience metličkou promíchejte dohladka.

V robotové míse šlehejte cukr s vejci. Přidejte změklé máslo, zašlehejte. Přidejte mouku a mléko, opět zašlehejte. Těsto nalejte na plech, rovnoměrně uhlaďte. Na těsto rozetřete tvaroh. Poklaďte rozpůlenými švestkami a vložte do trouby. Pečte asi 40 minut, může být i více, dle velikosti plechu. Udělejte test špejlí. Zapíchněte do středu těsta, po vytažení by měla být suchá. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout, pocukrujte. Krájejte na kostky.

 

Komentáře

—