Rychlý, jednoduchý a neuvěřitelně dobrý dezert. Kdo se díval v září na mé vstupy ve Snídani s Novou, víte, že měl velký úspěch. 🙂 Vyzkoušet ho můžete s jakýmkoliv ovocem a dalšími oblíbenými ingrediencemi. Fantazii se meze nekladou.
Ingredience:
3 jablka oloupaná a postrouhaná nahrubo
500 g švestek, vypeckovaných a nakrájených na kousky
Skořice mletá
2 lžíce rozinek namočených v rumu
1 vanilkový cukr
2 lžíce třtinového cukru
Máslo na vymazání zapékací mísy
Drobenka:
80 g třtinového cukru
80 g bezlepkových sušenek
100 g másla
80 g bezlepkové mouky Jizerka zlatá
Skořice mletá
Postup:
Troubu zapněte na 180°C. Zapékací mísu ( cca 30x20cm) vymažte máslem. Švestky vypeckujte a pokrájejte na kousky. Dejte zatím bokem. Jablka oloupejte a postrouhejte na hrubém struhadle. Jablka rozprostřete do mísy, posypte skořicí, vanilkovým a třtinovým cukrem. Připravte drobenku. Sušenky vložte do igelitového sáčku a rozdrťte je válečkem. Drobky dejte do robotové mísy, přidejte pokrájené máslo, mouku, cukr a trochu skořice. Nechte míchat, dokud nevznikne sypká směs. Na jablka dejte rozinky, poklaďte švestkami a rovnoměrně posypte drobenkou. Vložte do trouby. Pečte asi 30 minut, drobenka by měla být zlatá. Nechte trochu zchladnout, protože nejlépe chutná krambl vlažný.