Vlašský salát

Absolutní klasika všech našich večírků a setkání. Samozřejmě se skvěle hodí na vánoční večírky a Silvestra. Po chlebíčcích s domácím vlašským salátem se u nás vždy jen zapráší. Zkuste ho i vy, určitě budete mít velký úspěch 🙂

Ingredience:

600g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

6-8 větších sterilovaných okurek

3 lžičky bezlepkové worcestrové omáčky (já používám Labetu)

400ml majonézy

425ml extra jemného hrášku  Bonduelle (středně velká plechovka) – nemusíte dávat celý obsah

Sůl

Pepř

Postup:

Zeleninu očistím, nakrájím na jemné nudličky a uvařím v páře doměka. Dám do velké mísy a nechám vychladnout. Přidám na malé kostečky nakrájené okurky. Přisypu scezený hrášek, majonézu. Dochutím solí, pepřem a worcestrovou omáčkou. Zamíchám a nechám vychladit.

Plátky veky salátem bohatě navrstvím a obložím tím, co máme rádi (šunka, vejce, kapie, okurek…).

Krásného Silvestra!

Komentáře

—