Absolutní klasika všech našich večírků a setkání. Samozřejmě se skvěle hodí na vánoční večírky a Silvestra. Po chlebíčcích s domácím vlašským salátem se u nás vždy jen zapráší. Zkuste ho i vy, určitě budete mít velký úspěch 🙂
Ingredience:
600g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
6-8 větších sterilovaných okurek
3 lžičky bezlepkové worcestrové omáčky (já používám Labetu)
400ml majonézy
425ml extra jemného hrášku Bonduelle (středně velká plechovka) – nemusíte dávat celý obsah
Sůl
Pepř
Postup:
Zeleninu očistím, nakrájím na jemné nudličky a uvařím v páře doměka. Dám do velké mísy a nechám vychladnout. Přidám na malé kostečky nakrájené okurky. Přisypu scezený hrášek, majonézu. Dochutím solí, pepřem a worcestrovou omáčkou. Zamíchám a nechám vychladit.
Plátky veky salátem bohatě navrstvím a obložím tím, co máme rádi (šunka, vejce, kapie, okurek…).
Krásného Silvestra!