Využijete ho jako přílohu, samostatně na svačinu nebo do sendvičů, do burgerů, hot dogu, na obložené chleby, k trhanému masu. Je skvělý i druhý den. Uchovejte v lednici, přes mísu dejte potravinovou fólii.
Ingredience:
Menší hlávka červeného zelí (nebo množství, které potřebujete, při menším množství uberte cibule)
3 červené nebo bílé cibule, nebo oba druhy
Použít můžete i několik mladých jarních cibulek i s natí
Sůl, pepř, cukr krupice, ocet
Kvalitní olivový olej
Postup:
Očistím cibuli a pokrájím na malé kostičky. Pokud máte jarní cibulku, tu nakrájejte na kolečka nebo půlkolečka i s natí. Dám do velké mísy. Zelí očistím od vrchních a škaredých listů. Hlávku rozříznu velkým nožem na půlky a ty ještě jednou na čtvrtky. Odříznu košťál a zelí nakrájím na jemné proužky. Můžete samozřejmě postrouhat na robotu. Přidám k cibuli. Prosolím, promíchám a nechám odležet asi 20 minut. Salát si takto získá na křupavosti. Potom přidám čerstvě mletý pepř, cukr, ocet a olej. Promíchám. Dejte raději všeho menší množství a raději přidejte ingredienci dle vaši chuti tak, jak máte rádi.