Barborky

Marmeláda, citrónová poleva, ořechové těsto. Nebudete litovat.

Ingredience:

160 g bezlepkové mouky Labeta Univerzální směs

120 g změklého másla

60 g cukru moučka

60 g mletých vlašských ořechů

1 žloutek

Marmeláda na slepení

Poleva:

Cukr moučka

Citronová šťáva

Na ozdobení půlky vlašských ořechů

Postup:

Všechny suroviny na těsto dám do robotové mísy a nechám zpracovat do hladkého těsta. Troubu zapnu na 160°C. Dva až tři plechy vyložím pečícím papírem. Po částech těsto vyválím na lehce pomoučeném válu. Vypichuji malá kolečka, přenesu na plech. Peču do růžova. Nechám zcela vychladnout. Spojím pikantní marmeládou. Do mísy proseji moučkový cukr, po troškách za stálého míchání přidávám citronovou šťávu. Konzistence by měla být ne úplně tekutá, spíše tužší. Polevou potřu kolečka. Ozdobím kouskem ořechu.

Komentáře

—