Coconut bread

Vláčný kokosový chlebíček, který budete mít rychle připravený. Zkuste ho s kopečkem šlehašky a polité čokoládou.

Ingredience:

250 g změklého másla

220 g cukru krupice

4 vejce

170 g bezlepkové mouky Univerzální směs od Labety

120 g strouhaného kokosu

1 kypřící prášek do pečiva od Labety

50 ml tuzemáku

Máslo na vymazání formy, kokos na vysypání formy

Postup:

Troubu zapnu na 170°C. Chlebíčkovou formu vymažu máslem a vysypu strouhaným kokosem, přebytek vysypu. V robotové míse ušlehám do pěny máslo s cukrem. Postupně zašlehám celá vejce jedno po druhém. Přidám kokos, mouku, tuzemák a kypřící prášek. Naleji do formy, uhladím a dám péct. Po třiceti minutách přikryji alobalem a dopeču. Udělám test špejlí, doprostřed formy zapíchnu špejli, po vytažení by měla být suchá.

Vyjmu z trouby , nechám vychladnout, vyklopím a krájím na plátky. Můžeme servírovat se šlehačkou, čokoládou a  banánem.

 

Komentáře

—