Vláčný kokosový chlebíček, který budete mít rychle připravený. Zkuste ho s kopečkem šlehašky a polité čokoládou.
Ingredience:
250 g změklého másla
220 g cukru krupice
4 vejce
170 g bezlepkové mouky Univerzální směs od Labety
120 g strouhaného kokosu
1 kypřící prášek do pečiva od Labety
50 ml tuzemáku
Máslo na vymazání formy, kokos na vysypání formy
Postup:
Troubu zapnu na 170°C. Chlebíčkovou formu vymažu máslem a vysypu strouhaným kokosem, přebytek vysypu. V robotové míse ušlehám do pěny máslo s cukrem. Postupně zašlehám celá vejce jedno po druhém. Přidám kokos, mouku, tuzemák a kypřící prášek. Naleji do formy, uhladím a dám péct. Po třiceti minutách přikryji alobalem a dopeču. Udělám test špejlí, doprostřed formy zapíchnu špejli, po vytažení by měla být suchá.
Vyjmu z trouby , nechám vychladnout, vyklopím a krájím na plátky. Můžeme servírovat se šlehačkou, čokoládou a banánem.