Čokoládovo – kokosová buchtička zasněžená kokosem

Napadlo mě to nějak náhodou. Inspiricací mi byl čas, který nám tak rychle ubíhá a uvědomila si, že za chvíli tady bude Martin a měl by přijet na bílém koni. Tak jsem si to sněžení přenesla alespoň na této buchtičce. Mám novou formu od Nordic Ware, tak jsem ji chtěla vyzkoušet. Použít můžete i srnčí hřbet nebo hranatý chlebíček.

Ingredience:

3 vejce

130g cukru

200g bezlepkové samokypřící mouky Doves Farm

120g slunečnicového oleje

160ml mléka

4 lžíce kvalitního kakaa

4 hrsti kokosu

Olej a mouka na formu

Dokončení:

Čokoládová poleva

Kokos na posypání

Postup:

Troubu pustím na 180°C. Formu vystříkám olejem na formy. Vysypu moukou, přebytek mouky vyklepnu. Rozdělím vejce. Žloutky dám do robotové mísy, bílky do vyšší nádoby. Žloutky šlehám spolu s cukrem do pěny. Zatím ušlehám bílky ručním elektrickým šlehačem do tuhého sněhu. Do pěny ze žloutků přidám olej a zašlehám. Přileji mléko a vsypu mouku a opět zašlehám. Klidně můžete i rychleji, aby se nevytvořily hrudky. Přidám prosáté kakao a kokos. Zamíchám. Nakonec lehce vmíchám sníh z bílků. Naleji do formy, uhladím povrch. Peču dle velikosti formy, asi 15 – 20 minut. Zkontrolujte špejlí, která když ji zapíchnete do středu těsta a vytáhnete, měla by být suchá. Vyklopte, nechte vychladnout. Polejte rozpuštěnou čokoládou nebo polevou a posypte kokosem.

Komentáře

—