Dvanáct hodin pečené maso

Tento recept vznikl úplnou náhodou. Organizovala jsem jeden z našich vánočních večírků a chtěla jsem připravit lahodné maso, které nebude příliš náročné na přípravu a bude skvělé jak teplé, tak i studené. Voialá ! Perfektní jak na předvánoční party tak i během svátků nebo na silvestrovský večírek.

Ingredience:

3 kg vepřové kotlety nebo kýty s tukovým krytím a kůží

sůl, pepř

1 sklenice barbecue Jack Daniel’s originál, je bezlepková

3 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce olivového oleje

Postup:

Maso objednejte u dobrého řezníka a nechte si ho svázat provázkem. Odpadne vám tím čas a práce, než byste si to chystali sami. Čas, kdy začnete s pečením, si zvolte sami, dle toho, na kdy maso chystáte. Počítejte s dvanácti a půl hodinami času. Troubu zapnu na 100 °C. Na plech položím alobal, ale neodtrhávejte, alobalem pak celé maso překryjte. Maso posolím, opepřím, položím na alobal a poleju svrchu na kůži 2⁄3 omáčky. Překryju alobalem, důkladně spoje uzavřu a vložím do trouby. Po 12 hodinách vyjmu z trouby. Otevřu alobal a kůži odstraním. Bude ztvrdlá, ale tuk pod ní zůstane měkký. Ten na mase ponechám. Maso poleju zálivkou – zbytek omáčky rozmíchám s dijonskou hořčicí a olejem. Teplotu trouby zvýším na 190 °C. Maso již nezakryté vrátím asi na 15 minut. Podávat můžete teplé i studené nakrájené na plátky.

 

 

Komentáře

—