Kokosky s burákem

Cukroví pro milovníky kokosu. Nevím, jak u vás, ale my musíme mít na vánočním stole vždy i nějaké kokosové cukroví. Letos jsem vyzkoušela tyto kokosky s burákem a myslím, že se u nás nepekly naposledy 🙂

Ingredience:

200 g bezlepkové mouky Labeta Univerzální směs

150 g cukru moučka

200 g změklého másla

200 g mletého kokosu

2 celé vejce

½ bezlepkového prášku do pečiva Labeta

Na ozdobení nesolené burské oříšky

Postup

Všechny ingredience na těsto vložím do robotové mísy a nechám zpracovat do hladkého těsta. Troubu zapnu na 160°C. Dva – tři plechy vyloží pečícím papírem. Z těsta odeberu kousek, který na lehce pomoučeném vále vyválím do válečku. Odkrajuji kousky a v ruce vytvořím postupně kuličky, které položím na plech. Až je veškeré těsto zpracované, na každou kuličku položím půlku buráku a vtlačím do kuličky, kterou lehce zmáčknu. Vznikne tvar bochánku. Vložím do trouby, upeču dorůžova. Nechám zcela vychladnout.

Komentáře

—