Cukroví pro milovníky kokosu. Nevím, jak u vás, ale my musíme mít na vánočním stole vždy i nějaké kokosové cukroví. Letos jsem vyzkoušela tyto kokosky s burákem a myslím, že se u nás nepekly naposledy 🙂
Ingredience:
200 g bezlepkové mouky Labeta Univerzální směs
150 g cukru moučka
200 g změklého másla
200 g mletého kokosu
2 celé vejce
½ bezlepkového prášku do pečiva Labeta
Na ozdobení nesolené burské oříšky
Postup
Všechny ingredience na těsto vložím do robotové mísy a nechám zpracovat do hladkého těsta. Troubu zapnu na 160°C. Dva – tři plechy vyloží pečícím papírem. Z těsta odeberu kousek, který na lehce pomoučeném vále vyválím do válečku. Odkrajuji kousky a v ruce vytvořím postupně kuličky, které položím na plech. Až je veškeré těsto zpracované, na každou kuličku položím půlku buráku a vtlačím do kuličky, kterou lehce zmáčknu. Vznikne tvar bochánku. Vložím do trouby, upeču dorůžova. Nechám zcela vychladnout.
