Ořechové müsli

Kupované müsli nám moc nechutnají, a tak jsem se rozhodla udělat domácí a dát do nich to, co máme nejraději. Jdou velmi rychle na odbyt.

Ingredience:

350g bezlepkových ovesných vloček

250g ořechů – použijte ořechy a semínka, co máte rádi – já dávám vlašské ořechy, pekanové ořechy, lískové loupané oříšky, kokosové lupínky

200g medu

150g marmelády – výborná je meruňková, ale i pomerančová

120g tuk

Postup:

Dva plechy vyložím pečícím papírem. Troubu zapnu na 160°C. Do kastrolku dám med, marmeládu, tuk, zahřeji, nechám rozpustit máslo. Míchám, aby se vše propojilo. Ořechy nasekám, ale ne na moc malé kousky. Všechny suché ingredience dám do větší mísy a promíchám s medovou směsí. Rozprostřu na dva plechy. Vložím do trouby a peču asi 45 minut. Zhruba každých 10 minut promíchám. Pokud jsou vločky měkké, neznamená to, že ještě nejsou upečené. Nechte je vychladnout a potom uvidíte, jak budou křupavé. Uchovávám ve velké dóze a podle potřeby dosypávám do menší, kterou dávám ke stolování.

Komentáře

—