Tvarohové šátečky

Kamarád našeho syna nazval tyto šátečky „božská krmě“! To snad mluví za vše. Nejlepší jsou plněné kyselejší marmeládou, nejraději mám rybízovou.

Ingredience:

250g změklého másla

250g bílé mouky Doves Farm

250g tvarohu – farmářského, nebo v papíru

1 sklenička rybízové marmelády

Mouka na podsypávání

Cukr moučka na obalování . nejlépe domácí vanilkový cukr

Potup:

Dva plechy vyložím pečícím papírem. Troubu zapnu na 190°C. V robotové míse zpracuji tvaroh, máslo a mouku do hladkého těsta. Těsto je mazlavé, ale to nevadí. Pomocí stěrky si vždy kousek těsta odeberu, důkladně podsypu i posypu moukou a vyválím do tvaru čtverce. Vyvalujte zlehka, na těsto příliš netlačte, zbytečně se bude lepit a následně trhat. Rádýlkem nebo nožem rozkrájím opět menší čtverce, velikost si zvolte takovou, s kterou se vám bude dobře pracovat. Doprostřed každého čtverečku dám marmeládu, přeložím jeden rožek k opačnému, aby vznikl trojúhelník. Důkladně oba kraje těsta přimáčknu k sobě. Jde to dobře třeba příborovým nožem. Šáteček podeberu nožem a přendám na plech. Takto zpracujte všechno těsto. Vložím do trouby a peču asi 15 minut, nebo dokud nejsou šátečky pěkně zlaté. Nechám vychladnout a obaluji v domácím vanilkovém cukru. Mám jej stále připravený. Jednoduše do dózy s uzávěrem nasypu cukr moučka a vložím vanilkový lusk. Vždy, když z vanilkového lusku použiji semínka, lusk nevyhodím, ale přidám k cukru.

Komentáře

—