Sněhové pusinky

Zobrazit celý článek

Nejdříve jsem pusinky vyráběla tak, že jsem do ušlehaného sněhu z bílků zašlehávala cukr. To bylo vše.  Nebyly chuťově špatné. Ale nebylo to dokonalé. Zkoušela jsem tedy různé varianty. Myslím, že jsou nejlepší, když šlehám bílky s cukrem v páře. Tak jako na náplň do trubiček. Tyto pusinky jsou u nás okamžitě snědené. Jsou jemnější, rozplynou se v ústech. Můžete je obarvit a použít na ozdobu dortů, zmrzlinových pohárů, ovocných dezertů. Nebo si uvařit horkou čokoládu, na ni dát kopec šlehačky a na ni posadit roztomilou pusinku, nebo dvě, nebo…..

Pokračovat
—

Malinový koláč

Zobrazit celý článek

Moje maminka měla v sobotu narozeniny. Chtěla jsem ji upéct nějakou novinku. Vymyslela jsem tento svěží koláč. Vyzkoušela jsem na něm i novou mouku od Vitany, kterou jsem dostala od kamaráda. Pracovalo se mi s ní velice dobře. Těsto bylo pružné, příliš se nelepilo a chuťově výborné.

Pokračovat
—

Lemon Curd Cheesecake  

Zobrazit celý článek

Minulý týden mi z krému na mini Pavlovy zbylo téměř 2/3 skleničky Lemon Curd. Napadlo mě, přidat ho do cheesecaku. Myslím,že v tomto horkém a dusném počasí všichni potřebujeme vychlazený osvěžující dezert. Další bonus je i rychlá příprava!

Pokračovat
—